Vés al contingut

Observatori del Turisme del Baix Empordà

 • Observatori del Turisme del Baix Empordà

  Des de l’any 2016, l’Àrea de Turisme treballa en la consolidació de l’Observatori del Turisme del Baix Empordà, un projecte que pretén generar coneixement sobre el territori i contribuir a la creació d’informació relacionada amb la realitat econòmica i turística de la comarca.

  Tenint en compte que el turisme és una de les activitats econòmiques més rellevants de la comarca, l’objectiu del projecte és analitzar i comprendre com es desenvolupa el turisme al Baix Empordà. A més, la intenció és apropar aquesta informació als professionals del sector i a tota la ciutadania en general, amb la voluntat de contribuir a la generació de coneixement.

  Aquest projecte té en compte diferents perspectives d’anàlisi que intervenen en l’activitat turística, com ara l’aportació del turisme a l’economia comarcal i a la creació d’ocupació, conèixer quin és el perfil i motivació del turista que ens visita, entendre com es desenvolupa el territori en termes de sostenibilitat i interpretar quina identitat i reputació genera el territori a la xarxa, entre d’altres.

  Els beneficis d’aquest projecte pel sector turístic es resumeixen en:

  – Accés gratuït a informació actualitzada i contrastada sobre l’activitat turística que es desenvolupa al Baix Empordà, a través del portal: www.observatoriemporda.com

  – Consulta i descàrrega de l’informe anual per analitzar i interpretar com el turisme evoluciona al Baix Empordà

  – Accés a l’històric de dades per consultar l’evolució i els possibles canvis de tendència experimentats en els diferents indicadors estadístic

  – Coneixement de la comarca en termes de sostenibilitat per mitjà dels indicadors ETIS (European Tourism Indicators System)

  – Personalització i adaptació dels resultats a la realitat turística de cada municipi

  – Implicació del sector públic i privat, fomentant la participació i cooperació territorial

  – Transferència de dades i col·laboració entre administracions

  Més informació del projecte

  Més informació:

  Àrea de Turisme

  Consell Comarcal del Baix Empordà

  C/Tarongers, 12

  17100 La Bisbal d’Empordà

  turisme@baixemporda.cat 

  COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS: