Vés al contingut

Palamós

 • Palamós amb l'església i campanar a l'esquerra i cases i pisos del passeig marítim i a davant la platja

  Foto: Ajuntament de Palamós

  Palamós és una vila marinera de la Costa Brava, amb prop de 18.000 habitants. S’articula al voltant del mar i el seu port, un important nucli d’activitat comercial, turística i pesquera. D’aquesta infraestructura deriven moltes activitats de gran interès per al visitant, com l’arribada dels pescadors a port cada tarda i visitar la subhasta del peix i comprar-lo a la llotja. Imprescindible també la visita al Museu de la Pesca que ofereix un veritable reflex de la història i de la vida de la gent de mar; un recorregut pel passat, el present i el futur de la pesca i dels pescadors.  A l’aula gastronòmica de l’Espai del Peix es pot gaudir dels tallers de cuina i degustar la gastronomia marinera típica de la zona.


  El centre històric de Palamós ocupa una península que s’endinsa al mar i de la qual en sobresurt l’església de Santa Maria. El seu campanar, d’estil gòtic tardà, és una icona indiscutible del paisatge palamosí. El cas antic és una veritable xarxa de carrers estrets i de pendent pronunciat, actualment amb una vida comercial molt activa. Palamós disposa d’una àmplia infraestructura turística –hotels, hostals, restaurants, bars, clubs nàutics, cinema, teatre,… etc.– que esdevé el punt de partida ideal d’un itinerari per visitar les belles cales del municipi, les Gavarres i el seu ric patrimoni històric i cultural.


  Al nord del nucli de població es concentren platges i cales de gran bellesa, com ara la platja de Castell, amb el poblat ibèric del mateix nom, situada en una localització privilegiada. Abans d’arribar-hi es troba una de les cales més boniques de la Costa Brava, cala S’Alguer, on s’hi troben un conjunt de cases de pescadors emplaçades sobre les roques que es remunten al segle XVI.


  Durant tot l’any es pot descobrir la riquesa gastronòmica de Palamós ja sigui a través de les dues campanyes gastronòmiques: el Menú de la gamba (abril-juliol) i el Menú de l’Escamarlà (octubre-desembre). Amb la Campanya del Vermut (abril-maig) i el Palamós Gastronòmic dedicat a la cultura i la gastronomia (octubre) i descobrir el producte estrella de Palamós a la Fira de la Gamba (juny).


  Les dues festes més importants de la vila són el Carnaval (febrer-març) on a Palamós hi regna la festa i la rauxa durant una setmana i la Festa Major  amb la revetlla de San Joan (del 23 al 26 de juny) omplint Palamós de vida, música, tradició i focs.


  Tampoc es poden perdre els festivals tradicionals o de música que es celebren durant l’any: el Palamós, Terra de Mar (maig) el cap de setmana mariner;  el Festival de Rumba Catalana de Palamós (tots les divendres de juliol) amb concerts de figures de renom i qualitat en el món de la rumba catalana; el festival Amb So de Cobla (agost) on ens porten el so genuí de la cobla més enllà de les formacions convencionals que fins ara coneixíem; la Mostra de l’Havanera Catalana (14 agost) concert d’havaneres i amb caràcter exclusiu, en què la característica més destacada és que les cançons són interpretades únicament en llengua catalana; el cicle de concerts de Quan el sol es pon (juliol-agost) on algunes tardes es gaudeix de la posta de sol acompanyats de música i ambient i el festival ONADAnce ( Octubre-Desembre) on es pot gaudir d’espectacles de dansa contemporània de companyies professionals en diferents espais de Palamós.


 • Dades de contacte:

  Oficina de turisme de Palamós

  Passeig del mar, s/n

  17230 Palamós

  Tel. +34 972 60 05 50

  oficinadeturisme@palamos.cat

  http://www.visitpalamos.cat

  https://www.facebook.com/turisme.palamos

  https://twitter.com/visitpalamos/

  http://instagram.com/visitpalamos

  COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS: