Vés al contingut

Verges

 • Vista aèria de VErges

  Foto: Ajuntament de Verges

  La vila de Verges, amb quasi 1200 habitants, està situada damunt d’una petita elevació a la vora esquerra del Ter, envoltada per terres de conreu, pel rec del Molí i el rec de l’estany i per les arbredes properes al riu. Antigament, el nucli medieval de la població, amb el castell i l’església al centre, era circuït de muralles que, en una bona part han perviscut fins als nostres dies.


  L’església parroquial de Sant Julià i santa Bassilissa està emplaçada al centre de la vila medieval, conserva l’absis semicircular i la meitat oriental de la nau de l’antiga església romànica. La restauració i l’estètica actual és obra de l’arquitecte modernista Rafael Masó.


  El castell era situat a migdia de l’església, al lloc on avui hi ha la Casa de la Vila. Cal remarcar, per la seva importància, les restes de les muralles i torres de finals de l’edat mitjana que havien fortificat la població, i també una petita esglesiola d’origen prerromànic a Sant Pere de la Vall, un nucli medieval a pocs quilòmetres del poble.


  La nit del Dijous Sant, a Verges se celebra una representació teatral popular de gran interès, protagonitzada per un bon nombre de veïns del poble. Els carrers i les places de la vila es converteixen aquella nit en l’escenari de la Processó de Verges, declarada Festa Patrimonial de Catalunya, en especial esment al carrer dels Cargols i la Dansa de la Mort. Una tradició que cada any és seguida per milers de visitants. Uns dels moments més esperats de la nit l’anuncia el so sec d’un timbal. Cinc personatges interpreten la Dansa de la Mort, element patrimonial que simbolitza al pas ineludible del temps i la brevetat de la vida. Entre totes les tradicions de la comarca, aquesta dansa d’origen medieval és, sense dubte, un dels tresors més preuats. El dimarts de carnaval se celebra la Sopa, un costum ancestral de donar àpat popular a la gent del poble.


 • Dades de contacte:

  Ajuntament de Verges

  La Placeta, 1

  17142 Verges

  T 972.78.00.07

  ajuntament@verges.cat

  http://www.verges.cat/

  https://www.facebook.com/Ajuntament.Verges

  https://twitter.com/ajverges

  https://www.instagram.com/ajverges/

  COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS: