Vés al contingut

Palafrugell

 • Plaça nova de Palafrugell

  Foto: Ajuntament de Palafrugell

  Palafrugell, amb quasi bé 23.000 habitants i una història que es remunta al segle X, és el municipi més poblat de la nostra comarca.


  El poble va créixer al voltant de l’antic castell medieval, del qual avui dia no en resta gairebé cap vestigi. El nucli antic, conserva encara ara el seu traçat urbanístic medieval, encapçalat per l’església de Sant Martí i format per tot de carrers i carrerons que ara conformen un gran centre comercial a l’aire lliure.


  El màxim desenvolupament de la vila es produí a finals del segle XVIII amb l’inici de la producció de taps de suro, aquest fet es veu reflectit actualment en l’arquitectura local, amb les fàbriques de suro i els edificis modernistes de l’època. Si visiteu el Museu del Suro de Palafrugell, situat a la plaça de Can Mario, podreu conèixer més a fons aquesta indústria.


  Davant del Museu del Suro trobem el Dipòsit Modernista de Can Mario que es feia servir per donar aigua amb més pressió a la fàbrica surera. Aquesta estructura modernista, de 30m d’alçada ofereix una vista de tot Palafrugell i en un dia molt clar, també de tot el Baix Empordà.


  Darrera la torre, s’hi troba la Fundació Vila Casas – Museu de Can Mario, un museu d’art contemporani que exposa  obres d’artistes escultors nascuts o residents a Catalunya.


  A part del nucli principal, formen part del municipi els nucli de Llofriu i els nuclis costaners de CalellaLlafranc i Tamariu, antics barris de pescadors que s’han convertit en importants destins turístics per la bellesa de la seva situació i per la infraestructura de què disposen: allotjaments de tot tipus, restaurants, serveis diversos… Aquests nuclis, que han crescut al voltant de les cales, han sabut preservar la seva tradició i ambient mariner. Així, a l’estiu hi podreu gaudir de les cantades d’havaneres, la cantada més emblemàtica de la seva costa és la de Calella de Palafrugell que se celebra sempre el primer dissabte de Juliol.


  Ben a prop, a Calella de Palafrugell, podreu visitar el jardí botànic de Cap Roig, situat en un paratge d’increïble bellesa i gaudir del seu camí de ronda vorejant tota la costa.


  Un altre lloc que no us podeu perdre de Palafrugell és la muntanya de Sant Sebastià de la Guarda, amb tot el seu conjunt arquitectònic (El far, la torre de guaita, l’ermita, l’hostatgeria i les restes d’un jaciment ibèric).


  Ja a l’interior del municipi, el nucli de Llofriu guarda la casa pairal de Josep Pla. A la Fundació Josep Pla, ubicada al centre de Palafrugell, es pot visitar una interessant exposició permanent sobre l’escriptor, així com objectes personals i les seves obres.


  Palafrugell té un mercat diari (excepte dilluns) de fruites, verdures, carn i peix amb més de 100 anys d’història i cada diumenge hi podeu trobar el mercat setmanal on trobareu de tot.


  La gran riquesa culinària del territori permet la descoberta de dues campanyes gastronòmiques: Es Niu (octubre-novembre) i La Garoinada (gener-març).


  Entorn la festivitat de l’1 de maig, no us podeu perdre el Festival Flors i Violes amb actuacions musicals, decoració de patis i moltes activitats per a tots els públics i entre maig i juny teniu una cita amb les Festes de Primavera amb el carrousel costa brava com a final de festes. A l’Octubre no us podeu perdre el Festival de JazzCosta Brava que omple de ritme Palafrugell.


 • Dades de contacte:

  Oficina de turisme de Palafrugell

  Av. Generalitat, 33

  17200 Palafrugell

  Tel. +34 972 30 02 28

  turisme@palafrugell.net

  http://www.visitpalafrugell.cat

  https://www.facebook.com/turisme.palafrugell

  https://twitter.com/ipeppalafrugell

  https://twitter.com/ipeppalafrugell

  COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS: