Vés al contingut

Gualta

 • pont medieval de gualta

  El municipi de Gualta es troba situat a la riba dreta del riu Ter i comprèn una vasta extensió de les planes al·luvials d’aquest riu i del Daró. A la part de ponent limita amb una petita carena muntanyosa, el cim més alt de la qual és el puig de la Font Pasquala, de 91 m d’alçada, des d’on es té una vista privilegiada de 360º de la plana baixempordanesa.


  El poble de Gualta i el seu nucli han crescut al voltant de l’església, documentada per primer cop l’any 1046, tot i que l’edifici actual és del segle XVIII, amb alguns detalls neoclàssics. Té una població aproximada de 400 habitants.


  Gairebé al centre del poble es conserva l’estructura d’un antic molí fariner del segle XVII, que en altre temps havia estat un dels més importants de la comarca. Aquest edifici conserva també restes d’una fortalesa d’època medieval que es relaciona amb un antic castell actualment desaparegut però evidenciat en diferents documents.


  A la part nord del nucli hi ha el pont vell construït sobre el Daró durant els segles XVI i XVII, del qual perdura l’antic paviment, marcat profundament pels senyals deixats pels carros.


 • Dades de contacte:

  Ajuntament de Gualta

  Plaça Major,1

  17257 Gualta

  Tel. +34 972 75 88 80

  ajuntament@gualta.cat

  http://www.gualta.cat/

  COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS: