Vés al contingut

Begur

 • cases de Begur amb el castell a darrera

  Foto: Ajuntament de Begur

  Situat en el cor de l’Empordà amb prop de 4.000 habitants, el poble de Begur, i les seves platges configuren un dels indrets més meravellosos de la Costa Brava. El seu terme municipal està format per un conjunt de turons anomenat Massís de Begur, i un extens litoral, banyat pel mar Mediterrani. Tant el casc antic de Begur, format per múltiples monuments que han quedat com a llegat dels moments més significatius de la seva historia; com el petit nucli romànic d’Esclanyà, o les vuit cales i petites platges que pertanyen a Begur, configuren un conjunt, i un entorn paisatgístic, inigualables.


  Begur és un poble amb una profunda personalitat històrica. A l’abric del seu castell medieval, corallers, pescadors, indians i surotapers han protagonitzat brillants pàgines d’una història que es reflecteix a cada carrer, a cada casa i a cada racó del poble.


  La imatge més coneguda de Begur és sens dubte el castell medieval que presideix el municipi, però trobem també altres indrets interessants per visitar, com les nombroses cases indianes, les torres de defensa del segle XVI, l’església (edifici d’estil gòtic) o altres edificis històrics com el Casino Cultural o les Escoles Velles.


  El petit poble d’Esclanyà, que forma part del municipi de Begur, és especialment interessant pel seu tranquil nucli romànic, on podem destacar la petita església de Sant Esteve, i l’edifici del castell, una edificació del segle XIV de la qual actualment només es conserva la gran torre de planta rectangular.


  Si ens apropem a la costa de Begur trobarem que hi ha tres zones de platges diferents i separades, podríem dividir-les segons la seva orientació, la zona nord on hi ha el camí de ronda nord, la zona est on també hi trobem el camí de ronda est i la zona sud que també compta amb el seu camí de ronda. Si comencem per la zona nord trobarem com a cala principal Sa Riera, i des d’allà ens podrem desplaçar tot passejant pel camí de ronda fins a la Platja del Racó passant per la cala d’Illa Roja, que com bé diu el seu nom està presidida per una roca de color rogenc.


  Si seguim amb l’itinerari dels camins de ronda ens desplaçarem fins a la zona est, on començarem el camí de ronda per la caleta de S’Eixugador, des d’on podem admirar la majestuositat del Cap de Begur, si anem resseguint la costa passarem per la cala de Sa Tuna, i tot vorejant arribarem fins a la caleta d’Aiguafreda.


  Per acabar els camins de ronda, ens desplaçarem a la zona sud tot començant per la cala d’Aiguablava, seguidament resseguirem tota la costa passant per les diverses cales que conformen Fornells i finalment arribarem a la platja Fonda, coneguda per la seva sorra fosca.


  Aquests camins de ronda us permetran conèixer en profunditat tota la cosa de Begur, ja que amb els seus tres trams separats es poden explorar totes les seves cales i platges, es tracta de camins aptes per a tots els nivells, per a gaudir d’una passejada vora el mar amb vistes immillorables.


  La gran oferta gastronòmica que ofereix la zona i la riquesa del producte del territori els permet oferir una campanya dedicada al peix de roca, producte estrella del poble. Aquesta campanya es duu a terme durant el mes d’abril-maig, amb un ampli ventall de menús a base de peix de roca.


  El poble celebra dues festes majors, ja que té patró i patrona, comença el tret de sortida amb la Festa Major de Sant Pere (juny), que és la primera de l’estiu, i s’acaba la temporada estival amb la Festa Major de Santa Reparada (setembre).


  Finalment com a tret distintiu del poble trobem una de les festivitats més destacades, que gira al voltant de la història del municipi, concretament del seu llegat indià. Es tracta de la Fira d’Indians, que és un referent ja dins el calendari del municipi i té lloc durant el primer cap de setmana de setembre, cada edició dedicada a una temàtica diferent.


   


 • Dades de contacte:

  Oficina de Turisme de Begur

  Av. Onze de Setembre, 5

  17255 Begur

  Tel. +34 972 62 45 20

  turisme@begur.cat

  www.visitbegur.cat

  https://www.facebook.com/TurismeBegur/

  https://twitter.com/BegurEsAutentic

  https://www.instagram.com/beguresautentic/ 

  COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS: