Vés al contingut

El mar i la costa

El Baix Empordà respira mar, un recurs de la natura que ens acompanya i que de forma permanent vesteix el nostre litoral, a vegades en calma; altres més enfurismat. Però quan visita la nostra costa i topa amb roques, illots, penya-segats, platges o cales, crea una fusió que genera un dels paisatges més meravellosos del món, la Costa Brava, admirable des de diversos camins de ronda que voregen la costa.

El mar sempre hi ha sigut. Sempre hi serà. Font de vida per molts dels nostres nuclis costaners. Seu d'històrics episodis navals. Al mar se’l respecta, però també se l’estima. És ple de vida, tot l’any. Us animem a capbussar-vos-hi!!

 • Illes, illots i altres formacions rocoses

  Una de les empremtes que ens ha deixat l’efecte del mar en el territori és la configuració d’illes i d’illots. Formacions de roques que es van separar de la costa i que avui contribueixen a la creació d’aquest paisatge tant característic. La seva posició i la seva original fesomia generen figures i espais recòndits, refugi de calma en alguns moments, però que també poden ser una amenaça per a navegants en dies de mar brava. Sempre amb precaució, però es tracta d’un patrimoni que heu de veure d’aprop!

 • Flora i fauna

  La visió de la costa des del mar és d’una bellesa sublim. El seu singular relleu, amb predomini dels imponents penya-segats i variats roquissars són acompanyades per una flora i una fauna autòctona.  La presència d’espais litorals protegits al llarg de la comarca contribueixen a preservar hàbitats i espècies pròpies tant terrestres com marines.

 • Foto: David Carbó Fusté – Oceansub Estartit

  Activitats al mar

  Descobrir el Baix Empordà des del mar us permetrà gaudir d’una perspectiva única, diferent. I un privilegi. Acostar-s’hi pot ser tota una aventura. Resseguir el relleu costaner i accedir a llocs i racons amagats és una possibilitat que podeu explorar realitzant l’activitat de caiac de mar. Així mateix, el submarinisme o l’snorkel permeten observar i admirar la flora i la fauna marina des d’una perspectiva arran de superfície o descendint a major profunditat.

  El vent, les onades i a vegades les corrents marines són altres elements que acompanyen el comportament del mar. La navegació a vela, les excursions marítimes o passejades en barca són molt bones opcions per conèixer la costa. Segons la direcció i la intensitat  del vent o segons la calma del mar serà més recomanable una activitat o una altra.

  El conjunt de ports esportius i clubs nàutics configuren una infraestructura nàutica de primer nivell a la comarca. Seu de moltes empreses i punt de sortides de moltes activitats. Durant l’estiu, també podeu trobar una oferta variada d’activitats de mar des de les mateixes platges.

  Consulteu tota  l’oferta d’empreses d’activitats i de serveis nàutics.

 • Platges i cales

  La costa baix-empordanesa és reconeguda arreu per oferir una combinació perfecte entre el mar i la terra, entre el caràcter embravit del primer i el relleu abrupte de la costa, que precipita pinedes i alzinars fins a pràcticament remullar-les. Un paisatge excepcional, la Costa Brava.

COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS: