Vés al contingut

Serra de Daró

 • poble al fons i camp a primer pla

  Serra de Daró és el cap d’un municipi que inclou també el poble de Sant Iscle d’Empordà.


  El poble de Serra de Daró, amb 221 habitants aproximadament, està emplaçat a l’esquerra del riu Daró, damunt d’un turonet. Les cases estan distribuïdes entorn de l’església parroquial sense una disposició urbanística clara.


  Antigament el riu Daró no seguia el mateix recorregut que té avui: quan arribava a Serra trencava i desembocava a l’antic estany d’Ullastret, actualment dessecat.


  El primer esment de què es té constància de l’església parroquial de Santa Maria és de l’any 1123. Va ser reconstruïda a partir de 1881, data que figura a la façana. És un gran edifici, d’un estil poc definit però amb detalls neoclàssics. El seu campanar, del segle XVII o XVIII, és l’únic que en resta d’època anterior; la seva coberta, en forma de piràmide, no sobrepassa l’alçada que té la teulada del temple.


  El petit poble de Sant Iscle està situat dalt d’un turó, a causa de les antigues característiques del territori (zona d’aiguamoixos). Des d’aquesta localitat es contempla un dels paisatges més característics del Baix Empordà. Antigament hi havia hagut un castell, esmentat en documents de l’edat mitjana, del qual queden ara únicament algunes restes, com la base d’alguna antiga torre i tot un tros de muralla, que va ser restaurat l’any 1985.


  Les masies (s. XVI-XVIII) s’escampen sense ordre entre l’església i les restes del castell i formen un conjunt arquitectònic molt interessant.


 • Dades de contacte:

  Ajuntament de Serra de Daró

  C/ Daró, 3

  17133 Serra de Daró

  T 972.75.71.20

  ajuntament@serradedaro.cat

  http://www.serradedaro.cat/

  COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS: