Vés al contingut

Corçà

 • Corçà

  El municipi de Corçà, amb gairebé 1300 habitants, està format per diferents nuclis i veïnats agregats: Corçà, Anyells, Casavells, Matajudaica, Planils i Cassà de Pelràs.


  El nucli de Corçà conserva una estructura medieval, tot i que no han quedat restes del castell i les muralles que el defensaven. No obstant això, s’hi han preservat molts altres elements que val la pena conèixer i visitar, com ara les interessants cases del carrer del Mur i el carrer Major, l’església romànica de Santa Cristina (segle XII), al límit del terme de Monells, o bé l’ermita de Sant Sebastià (segle XVIII), situada a la sortida de Corçà en direcció a Anyells.


  El veïnat d’Anyells el formen unes quinze masies disperses que es troben ubicades en un paratge de gran valor paisatgístic.


  El nucli de Cassà de Pelràs, per la seva banda, s’estén al voltant de l’església de Sant Martí (segle XII), que tot i ser d’estil romànic va patir algunes modificacions posteriors. Cal destacar que la pedra utilitzada en la construcció de les edificacions és volcànica, ja que en la zona n’hi ha un important aflorament.


  Casavells s’aglutina entorn de l’església romànica de Sant Genís, edificada al segle XII. Des d’aquest indret s’obté una magnífica panoràmica del pla de Belleses. El petit poble de Matajudaica està dominat per l’església de Sant Joan.


  La commune de Corçà, qui compte presque 1 300 habitants, regroupe plusieurs bourgades et hameaux : Corçà, Anyells, Casavells, Matajudaica, Planils et Cassà de Pelràs.

  La localité de Corçà conserve une structure médiévale, bien qu’il ne subsiste aucune trace du château et des remparts qui le défendaient. Ceci dit, on a préservé bon nombre d’autres édifices qui valent la peine d’être connus et visités comme les intéressantes maisons de la rue del Mur et de la rue Major, l’église romane de Santa Cristina (XIIe siècle), aux confins de la commune de Monells, ou l’ermitage de Sant Sebastià (XVIIIe siècle) situé à la sortie de Corçà vers Anyells.

  Le hameau d’Anyells comprend une quinzaine de mas isolés dans un site d’une grande valeur paysagistique.

  De son côté, le bourg de Cassà de Pelràs s’étend autour de l’église de Sant Martí (XIIe siècle) qui est de style roman, même si elle a fait l’objet de modifications ultérieures. Il faut souligner à cet égard que la pierre utilisée dans la construction de ces ouvrages est volcanique, ce qui s’explique par la présence d’un important gisement de cette nature dans la région.

  Casavells est un village blotti autour de l’église romane de Sant Genís, qui date du XIIe siècle, d’où le visiteur jouira d’une vue superbe sur la plaine de Belleses.

  Le petit village de Matajudaica est dominé par l’église de Sant Joan.


 • Dades de contacte:

  Ajuntament de Corçà

  Plaça De La Vila, 1, 17121 Corçà, Girona

  Tel. +34 972 63 00 51

  ajuntament@corca.cat

  http://corca.cat/

  COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS: