Vés al contingut

Poma de relleno de Vilabertran

 • Poma de relleno de Vilabertran

  Són unes postres típiques de l’Empordà que assoleixen la seva màxima esplendor en les festes d’agost i setembre. Des de segles passats a Vilabertran, era típic menjar pomes de relleno a la mitja part del ball. Molta gent de la contrada s’apropava expressament al poble de Vilabertran per gaudir d’aquestes postres tan exquisides. El poble de Vilabertran les ha heretat i les ha sabudes mantenir a taula i, ara,  les transmet a les noves generacions a través de la fira que se celebra cada any a mitjan setembre.

  ÈPOCA D’ELABORACIÓ:
  Curta durada, agost i setembre.

  INGREDIENTS:
  Poma capçana (territorialment anomenada capçada), verda donzella o reineta; carn de botifarra dolça, ou, anís, ametlla torrada, llimona, galetes (tipus Maria, ametllats, teules…), sucre, farina, oli d’oliva, brots de canyella, xocolata negra i sucre caramel·litzat.

  CARACTERÍSTIQUES DEL PRODUCTE:
  La varietat de pomes utilitzades tenen la polpa molt ferma, compacta i consistent i aguanten llargues coccions. Han estat elaborades i cuites de manera tradicional. Durant dos o tres dies es couen a foc lent en diverses sessions per tal d’aconseguir el punt òptim.

  ENVÀS:
  Capses transparents de diverses unitats (de 2 fins a 7 unitats).

  CONSERVACIÓ:
  Conservar en fred.

  Més informació:

  Consulta el llistat de productors adherits

   

   

   

  COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS: