Vés al contingut

Propostes culturals

Poques comarques concentren el llegat de tantes èpoques i cultures diferents com el Baix Empordà. Arreu del territori trobem mostres de mil·lennis de poblament ininterromput, gràcies als quals s’ha dibuixat un paisatge i s’ha forjat una història. Ara bé, el patrimoni no es limita a restes arqueològiques o arquitectòniques: una completa oferta museística i la cultura popular, des de la música i la dansa a les festes majors, són una invitació a conèixer de prop les arrels de la identitat baix-empordanesa. De maneres de fer-ho, n’hi ha moltes: trieu la vostra!

 • Foto: Àlex Tremps i Toti Alcalà. Arxiu d'Imatges Museu d’Arqueologia de Catalunya - Ullastret

  La nostra història

  Des de fa mil·lennis, el Baix Empordà ha estat una terra de pas i un indret ideal perquè hi florissin l’agricultura, la pesca, l’artesania i certs tipus d’indústria. Cada època ha deixat empremta en una comarca que és un autèntica confluència de llegats i de cultures.

 • Foto: Arxiu d'imatges Museu de la Pesca

  Museus i col·leccions

  El Baix Empordà ofereix una gran varietat de museus i col·leccions que us permetran endinsar-vos en la seva història, en la seva gastronomia i en la seva cultura. Equipaments que us faran gaudir com mai de l’art de la pesca, de la pagesia, de la ceràmica, de la pintura, de l’escultura, de la fotografia… Aconseguiran que conegueu a fons la Mediterrània, que descobriu com vivien els indigets, com s’estimava l’Empordà l’escriptor Josep Pla, la rellevància de la indústria del suro o com n’era d’important Gala per a Dalí… I fins i tot, podreu tornar a la infància amb un toc de màgia, de joguines, de nines. Tot aquest patrimoni cultural i la passió que se’n desprèn, es pot apreciar a les exposicions que ofereixen els diversos equipaments del Baix Empordà.

 • Foto: Arxiu d'Imatges Ajuntament de la Bisbal d'Empordà

  Festes i tradicions

  El Baix Empordà celebra diverses festes i tradicions que segueixen el calendari festiu català. Si bé algunes tradicions són les mateixes, aquestes incorporen el caràcter empordanès i la particularitat d’un territori autèntic i genuí. Gaudiu-les!

 • Foto: Joventuts Musicals. Arxiu Imatges PTCBG

  Terra de músics

  El Baix Empordà ha estat i és un formiguer musical. La música ha tingut, al llarg dels segles i en les seves múltiples representacions, un paper destacat en la societat baix-empordanesa. S’ha forjat una rica tradició fonamentada en el cançoner popular, la música litúrgica, les composicions cultes, la sardana i les cançons marineres. Aquesta diversitat és la plasmació del tarannà de la comarca i li aporta un gran dinamisme.

 • Foto: Josep Pla i Josep Sagrera Autor desconegut Fundació Josep Pla, col·l. Mercè Sagrera de Romaguera

  Personatges

  El paisatge, les tramuntanades, la història mil·lenària o una mica tot plegat. Es fa difícil esbrinar per què el Baix Empordà ha estat i és el niu d’artistes singulars i destacats, que hi han trobat un entorn propici on inspirar-se i crear.

COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS: