Vés al contingut

Torrent

 • Plaça del poble amb cases al voltant

  Torrent, amb aproximadament 175 habitants, és un nucli de reduïdes dimensions en el qual es poden observar restes d’un antic castell esmentat en documents d’època medieval.


  El nucli està format per una trentena de cases agrupades entorn del temple parroquial. Hi ha alguns carrerons estrets i molt curts i una gran esplanada o plaça a la sortida de la porta medieval –que encara es conserva– del recinte del castell.


  Tot i que apareix documentada des del segle XIV, l’església parroquial de Sant Vicenç tal com la coneixem avui fou bastida al segle XVIII. És un edifici de considerables dimensions, d’una sola nau, amb capelles laterals i absis poligonal. El campanar és una torre de planta quadrada.


  Un altre punt d’interès de la localitat és l’ermita de Sant Llop, del segle XVIII, que es troba situada en un lloc força enlairat i apartat del nucli de població. És de planta de creu grega amb capçalera quadrada i cúpula. Cada any, per Santa Llúcia, s’hi celebra un aplec que congrega molta gent de la rodalia.


  Cal destacar també un gran sepulcre megalític, que es troba enlairat en el puig Roig i conegut popularment amb el nom de “cementiri dels Moros”. Es tracta d’un dels dòlmens de galeria coberta més grans localitzats a Catalunya.


  Antigament, l’antic tren de via estreta que unia Girona i Palamós passava per Torrent. Aquesta línia es va tancar definitivament el 1956, i a la localitat n’han quedat vestigis com els ponts pels quals el tren salvava els torrents i rieres, l’antic traçat, etc.


 • Dades de contacte:

  Ajuntament de Torrent

  Plaça Major, 1

  17123 Torrent

  T 972.61.16.67

  ajuntament@torrent.cat

  http://www.torrent.cat/

  https://www.facebook.com/ajuntament.detorrentdemporda?sk=wall

  COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS: