Vés al contingut

Palau-sator

 • poble de Palau-sator. Camp a primer pla de color groc, poble i darrera el Montgrí

  El municipi de Palau-sator, amb aproximadament 310 habitants, s’estén per la plana al·luvial de la dreta del riu Daró i arriba pel sud fins als primers contraforts de les Gavarres. Formen part del terme, a banda del cap de municipi, Sant Feliu de Boada, Fontclara, Pantaleu i Sant Julià de Boada.


  El poble de Palau-sator es troba al centre de la plana i manté l’aspecte i l’entramat urbà típics d’època medieval, amb un recinte murallat ben definit, presidit per una altiva torre que devia formar part d’un antic castell. D’aquest recinte es conserven totes les torres i portes d’entrada; la torre de les Hores n’és una de les més significatives. L’església es troba situada extramurs, és d’una sola nau i absis semicircular i fou construïda a final del període romànic, entorn del segle XIII.


  El poble de Fontclara, a la banda de migdia del municipi, també conserva un tramat urbà clarament medieval. S’hi conserva una església d’estil romànic bastida entorn del segle XI i es té notícia de l’antiga existència d’un monestir en aquesta zona.


  El poble de Sant Feliu de Boada està situat al sud del municipi, a tocar de la plana de l’antic estany de Pals. Es tracta d’un nucli no gaire compacte que s’estén a banda i banda del camí que va de Torrent a Sant Julià. La seva església és d’estil gòtic tardà amb una nau i absis poligonal fortificat.


  El nucli de Sant Julià de Boada està format per unes sis masies, al centre de les quals es conserva una petita esglesiola preromànica que és un dels monuments d’aquesta època més notables i ben conservats de la comarca.


 • Dades de contacte:

  Ajuntament de Palau-sator

  Plaça Ajuntament, s/n

  17256 Palau-sator

  Tel. +34 972 63 41 32

  ajuntament@palau-sator.cat

  http://www.palau-sator.cat/

  COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS: