Vés al contingut

Platja d’Aro (Castell-Platja d’Aro)

 • vista aèria de platja d'Aro, amb el mar de primer pla, després la sorra de la platja i els apartaments i cases darrera

  Foto: ©Lluís Català

  Castell-Platja d’Aro és un municipi de prop d’11.000 habitants format per tres nuclis urbans ben diferenciats.


  Castell d’Aro és el centre històric,  situat  a 3 km de la platja en aquest nucli medieval es pot visitar el Castell de Benedormiens, construït l’any 1041 encara conserva una part antiga del segle XII, actualment és la principal seu d’exposicions del municipi, l’església de Santa Maria d’estil gòtic tardà juntament amb un seguit d’edificis construïts entre els segles XV i XVIII embelleixen aquest indret de la Vall d’Aro  considerat Bé Cultural d’Interès Nacional.  Menció especial mereix l’antiga estació del tren que anava des de Sant Feliu de Guíxols a Girona i que avui en dia coneixem com la Via verda del Carrilet.


  Platja d’Aro considerada destinació de turisme familiar compta amb una gran àrea comercial coneguda per la variada oferta d’oci tant diürn com nocturn actiu els 365 dies de l’any.


  La Platja Gran recorre la totalitat del nucli,  des de Punta Prima – Port d’Aro  fins a la Punta d’en Ramis-Cavall Bernat. En aquest punt es pot seguir pel camí de Ronda direcció nord on trobarem tot un seguit de petites cales i platges.


  El Parc dels Estanys és un espai natural amb un estany central,  integrat en el cor urbà  de la vil·la permet l’observació de flora, fauna i de més de 250 espècies d’aus que hi habiten o que hi fan estada durant les migracions, a més a més acull exposicions d’escultures de gran format a l’aire lliure.


  La Vil·la Romana del Pla de Palol, és un jaciment que data del segleIaC. Aquesta vil·la es va dedicardurant vuit segles (IaC-VII dC) al conreu de la vinya i a l’extracció d’argila que s’exportava des del port natural de la Cala Rovira.


  S’Agaró sorgeix a principis del segle XX. Es comença a construir una urbanització d’estil noucentista de la mà de l’arquitecte Rafael Masó Valentí i promoguda per Josep Ensesa Gubert. Aquest conjunt urbanístic excepcional és una de les expressions més nítides i ben conservades de l’esperit del Noucentisme a Catalunya. El fabulós camí de ronda que recorre la costa des de la Platja del Racó fins a la platja de Sa Conca, la Loggia  d’estil Brunelleschià als jardins de Senya Blanca, les nombroses cases d’estil noucentista en són el testimoni  viu. Al bell mig del  nucli, l’Església de Nostra Senyora de l’Esperança (1941-1943), un projecte de Rafael Masó i continuat per Francesc Folguera, d’estil neobarroc tot i que incorpora elements gòtics originals del convent de Sant Francesc de Girona, les arcades del claustre, presideix aquest nucli residencial declarat Bé Cultural d’Interès Nacional des de l’any 1995.


  Les activitats més destacades del municipi són el Carnaval, el festival familiar Xalaro, les Nits de Jazz, les Visites Guiades i teatralitzades, el Mercat Medieval de Castell d’Aro, la Festa de la Cervesa, el Pessebre Vivent de Castell d’Aro i tot un seguit d’activitats esportives, culturals i lúdiques al llarg de tot l’any.


 • Dades de contacte:

  Oficina de turisme de Castell Platja d’Aro

  Mossèn Cinto Verdaguer, 4

  17250 Platja d’Aro

  Tel. +34 972 81 71 79

  turisme@platjadaro.com

  http://www.platjadaro.com/

  https://www.facebook.com/platjaroturisme/

  https://twitter.com/platjaroturisme

  https://www.instagram.com/platjaroturisme/

  COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS: