Vés al contingut

Calonge i Sant Antoni

 • Torre dels Perpinyà a la dreta, just a primer pla una cala

  Foto: Ajuntament de Calonge i Sant Antoni

  Al terme municipal de Calonge i Sant Antoni hi trobem els darrers contraforts de les muntanyes de les Gavarres i una part del litoral amb l’autèntic paisatge de la Costa Brava. Els dos nuclis de població, juntament amb els petits veïnats i les masies disseminades, conformen una població d’11.540 habitants, aproximadament.

  A la vila de Calonge es poden apreciar diferents edificis culturals i històrics com el castell, d’origen medieval i el qual ha patit diferents reformes al llarg dels anys –la última data del segle XIX-, i l’església de Sant Martí que rep el nom del patró del poble.

  Per altra banda, Calonge presenta un tret distintiu que recau en el fet de com s’elabora el vi. Existeixen dues maneres de viure el vi: el vi de pagès i el vi de Denominació d’Origen Empordà (D.O. Empordà). Pel que fa al vi de pagès, els masos i les cases de pagès del municipi, durant segles, han mantingut les tècniques tradicionals d’elaboració del vi. Per altra banda, quan al vi de D.O. Empordà, es pot trobar a tres cellers diferents del municipi, els quals són membre del Club de Producte de la Ruta del Vi D.O Empordà. Tant les cases de pagès, com els cellers, ofereixen visites guiades i experiències autèntiques.

  El nucli de Sant Antoni està situat a la part litoral del municipi on podem gaudir d’una àmplia oferta turística (restaurants, bars, petits comerços, platges i cales, el camí de ronda, el passeig marítim, etc.). Tanmateix, disposa de llocs d’interès cultural com El Collet, un monestir de monges benedictines on s’han trobat restes d’àmfores d’època romana que s’utilitzaven per a transportar el vi. Dins el terme municipal de Calonge i Sant Antoni, trobem diversos elements prehistòrics, així com un important conjunt de sepulcres megalítics, com per exemple, el dolmen de Puigsesforques o les pedres dretes de la vall de Ruàs.

  Al llarg de l’any es poden gaudir diferents i variats esdeveniments que es realitzen al municipi. Les campanyes gastronòmiques, de l’Associació de Restaurant de La Badia “El Plat Blau”, ofereixen menús amb productes de temporada per a gaudir de la gastronomia de la zona. La tradició de la cuina amb la qualitat dels productes que ofereix el mar i la terra, es barregen per conformar una proposta gastronòmica que combina la feina dels pescadors, la dels pagesos i la dels cuiners. Les tres campanyes gastronòmiques que trobem al llarg de l’any són: el menú de l’Olla de Peix, al febrer, el menú de la Gamba de maig a juliol i el menú de l’Escamarlà, de novembre a desembre.

  Per Setmana Santa, amb el Mercat Medieval, el nucli antic de Calonge reviu el seu passat medieval en un viatge per la història. Aquesta activitat omple durant un cap de setmana els carrers del centre de la vila amb espectacles itinerants, lluites de cavallers, exposicions, tallers infantils, espectacles de vols de falcons i parades d’artesans.

  La Festa del Vi Nou, durant el mes de novembre, quan les bótes de vi surten de la penombra dels cellers per veure la llum, i se celebra aquesta festa que omple el centre històric de Calonge d’activitats relacionades amb el món del vi, exposicions, tallers i espectacles que ens apropen a la tradició vitivinícola.

  Durant els mesos d’estiu, dins el programa d’activitats “Estiu Actiu”, es programen activitats de tot tipus i per a tota la família tal com serien música en directe, gimnàstica a la platja, tallers per a nens, jocs matemàtics, un concurs de castells de sorra, entre d’altres.

  Així doncs, un municipi ideal per passar les vacances en família i gaudir de la platja, cultura i natura.


 • Dades de contacte:

  Oficina de Turisme de Calonge i Sant Antoni

  Av. Catalunya, 26

  17252 Sant Antoni de Calonge

  Tel. +34 972 66 17 14

  turisme@calonge.cat

  http://www.calonge-santantoni.com

  https://www.facebook.com/calongesantantoniturisme

  https://twitter.com/calongestantoni

  https://instagram.com/calongesantantoni

  COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS: