Vés al contingut

Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

 • Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

  Tres paisatges en un parc que, en realitat, en són uns quants més. El massís del Montgrí, les Illes Medes i la plana del Baix Ter ens serveixen per introduir la característica principal d’aquest parc natural: la diversitat. De paisatges, d’espècies, d’hàbitats, de pobles, de possibilitats, de formes de conèixer el parc i d’estimar-lo.

  Descobrir la costa del Montgrí de l’Escala a l’Estartit; caminar per les platges de sorra fina entre l’Estartit i Pals, que separen el mar dels aiguamolls, les maresmes i els salancs que hi ha just a tocar.

  Fer immersió a les illes Medes i a la costa del Montgrí, i aprofitar els miradors naturals que ens ofereix el Parc, especialment el castell del Montgrí i la Roca Maura, per gaudir del paisatge en mosaic agrícola que envolta el Parc i el tram final del riu Ter.

  Podràs viatjar en el temps, passant de coves neolítiques a un castell medieval, imaginar com es defensava la població dels pirates visitant les torres de defensa i perdre’t per pobles medievals amb carrers on sembla que no hagi passat el temps.

  Al parc hi ha 38 hàbitats naturals, 17 d’interès europeu i quatre de prioritaris per conservar. El Parc inclou 32 elements patrimonials declarats com a BCIN (Bé Cultural d’Interès Nacional). Us recomanem visitar Can Quintana Museu de la Mediterrània, seu del Centre d’Interpretació del Parc Natural, i que us endinseu al Parc aprofitant els gairebé 180 quilòmetres en itineraris senyalitzats per fer a peu o en bicicleta.

  COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS: