Vés al contingut

Espai natural Ardenya – Cadiretes

  • Espai natural Ardenya – Cadiretes

    El massís de l’Ardenya o de Cadiretes és un conjunt de relleus modestos, però força abruptes en algunes zones, coberts de bosc mediterrani abocats a mar a llevant.

    Aquest massís conté un ampli conjunt d’elements de gran valor natural, configurant-se com un dels espais de major biodiversitat de les comarques gironines.

    Els afloraments granítics creen un conjunt d’espais i de biòtops únics que poblen espècies vegetals i invertebrats singulars, i on fan cria diverses espècies de rapinyaires amenaçats.  Les diverses vessants, valls, fondals i rieres del massís són espais de penetració d’espècies vegetals boreals i centreeuropees, de manera que l’Ardenya acull molts elements florístics extramediterranis dins un espai mediterrani, la qual cosa li dona un caràcter d’espai relictual d’espècies d’afinitats atlàntiques.  Cal remarcar també diverses espècies de la flora endèmiques o rares a Catalunya. També hi ha retalls de vegetació de ribera seguint el curs de rius i torrents. Així mateix a la línia litoral hi ha interessants comunitats marines prou ben conservades encara.

    COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS: