Vés al contingut

La Bisbal d’Empordà

 • Vista aèria de la Bisbal d'Empordà. Destaquen el castell i l'església

  Foto: Ricard Corbí. AIPC - Arxiu d’Imatges de l’Àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà.

  La Bisbal d’Empordà, amb prop d’11.000 habitants, és la capital del Baix Empordà i té una situació privilegiada entre la plana empordanesa i el massís de les Gavarres, i només a mitja hora de Girona i 15 minuts de la Costa Brava.


  El municipi és conegut per ser la capital de la ceràmica a Catalunya i de referència internacional, amb una llarga tradició, com ho demostra el primer document que menciona l’ofici de terrisser el 1511 i perquè és la principal activitat industrial de la població des del segle XVIII. L’ofici, que continua actiu, es tradueix en una oferta comercial especialitzada en la ceràmica i la decoració, així com en una varietat de tallers i visites guiades que els artesans ofereixen als turistes. Aquesta activitat ceramista artesanal i industrial està protegida amb la marca “Ceràmica de la Bisbal”, garantint, davant el consumidor, l’autenticitat del producte. A més, cal destacar el paper divulgador del Terracotta Museu, un dels museus de ceràmica més importants del país i, des del 2019, membre de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica (AIC).


  El nucli antic de la Bisbal conserva un ric patrimoni històric i arquitectònic i es caracteritza pels carrerons estrets com el carrer del Call, en forma de ziga-zaga. Un dels edificis més emblemàtics i que es pot visitar, és el Castell – Palau, construït pels bisbes de Girona entre els segles XI i XII i veritable joia del romànic civil català. Altres elements patrimonials del municipi són l’Església de Santa Maria, el Portal de la Riera, el Pont Vell, les Voltes i l’Església de la Pietat.


  El municipi compta amb un seguit de fires i mercats a destacar: la Fira del Circ, la Fira al carrer l’1 de maig, la fira Antic Empordà, la fira de Brocanters, Col·leccionisme i Joguines o la fira Artesana, sense oblidar el mercat setmanal del divendres, que omple tot el nucli antic de parades i ambient. En l’àmbit musical destaquem el Festival Internacional de Torre Maria i en el literari, La Fira Indilletres.


  Amb tot, aquesta rica oferta artística i cultural, es complementa amb una de gastronòmica amb un gran ventall de restaurants, pastisseries i petits comerços faran gaudir el visitant o turista amb la seva cuina autòctona i les seves especialitats. A més, també es realitzen diverses jornades gastronòmiques com la Jornada del Vermut o el Tastaolletes.


   


 • Dades de contacte:

  Oficina de turisme La Bisbal d’Empordà

  Edifici Torre Maria

  C.Aigüeta, 17

  17100 La Bisbal d’Empordà

  Tel. +34 972 64 55 00

  turisme@labisbal.cat

  http://www.visitlabisbal.cat

  https://www.facebook.com/visitlabisbal/

  https://www.instagram.com/visitlabisbal/

  COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS: