Vés al contingut

Informació d’interès

 • Informació d’interès

  El Baix Empordà gaudeix d’un clima… mediterrani, amb hiverns molts suaus i estius calorosos. La temperatura màxima mitjana és de 21.8˚C, mentre que la mitjana de la temperatura mínima és de 8.8˚C. Els mesos mes calorosos són juny, juliol i agost, mentre que els més freds són desembre, gener i febrer. Quant a les precipitacions, els mesos més plujosos acostumen a ser març, abril, octubre i novembre. Un altre fenomen meteorològic a tenir en compte és el vent, sent els mesos compresos entre novembre i març els que registren majors episodis de fort vent.

  Al Baix Empordà es parla majoritàriament… el català i el castellà, ambdues llengües oficials de Catalunya. Molts baix-empordanesos parlen també l’anglès i el francès, així com moltes empreses de la comarca dedicades a l’activitat turística, les quals tenen els serveis i productes adaptats a aquests i d’altres idiomes.

  La moneda del Baix Empordà és… l’euro, moneda oficial dels territoris situats dins la zona euro. Per tots aquells que residiu fora de la Unió Europea, tingueu en compte que podeu sol·licitar la devolució de l’IVA de les compres que hagueu realitzat. Adreceu-vos a les Oficies de Turisme i Punts d’Informació Turística per obtenir més informació al respecte i sol·licitar el vostre xec taxfree.

  El sistema horari que regeix la comarca és… UTC+01:00, el mateixque a Catalunya i a la resta de l’estat Espanyol. L’hora oficial es modifica dos cops l’any respecte a l’horari solar: s’avança una hora a l’hivern (últim diumenge de març) i es retarda una hora a l’estiu (últim diumenge d’octubre).

  La jornada laboral… de la majoria dels comerços comença entre les 9h i les 10h i finalitza entre les 19h i 20h, tot i que en els principals centres comercials es pot allargar fins les 22h. Alguns d’aquests comerços fan un descans per dinar d’un parell d’hores al voltant de les 14h, mentre que d’altres no tanquen al migdia. Quant a la restauració, l’hora de dinar és aproximadament des de les 13h fins a les 15.30h, mentre que el sopar és de 20h a 23h.

  No és obligatori donar propina… sinó que aquestes estan relacionades amb la satisfacció del client envers el tracte i servei rebut, mantenint en el seu caràcter voluntari.

  Són dies festius a Catalunya… l’1 i el 6 de gener (Cap d’any i Reis), Divendres Sant i Dilluns de Pasqua, l’1 de maig (Dia del treball), 24 de juny (Sant Joan), el 15 d’agost (l’Assumpció), l’11 de setembre (Diada Nacional de Catalunya), l’1 de novembre (Tots Sants), el 8 de desembre (la Puríssima) el i 25 i 26 de desembre (Nadal i Sant Esteve). A més, també són dies festius les celebracions del 12 d’octubre (Festa Nacional d’Espanya) i el 6  d’octubre (Dia de la Constitució), als quals s’han d’afegir les festes locals de cada un dels municipis de la comarca.

  En cas de patir qualsevol problema i/o emergència… s’ha de trucar al 112, el telèfon d’emergència comú en tota la Unió Europea i en altres països del món. A Catalunya s’atén en 50 idiomes, entre els quals destaquen el català, el castellà, l’anglès, el francès i l’alemany. El servei és gratuït i dona resposta immediata les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.

  COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS: