Vés al contingut

Consells

 • Foto: Policia local de Castell – Platja d’Aro

  Per tal que gaudiu d’una bona estada al Baix Empordà, a continuació us detallem un seguit de recomanacions i consells a tenir en compte:

  Respecteu les normes de convivència i procureu per la preservació del patrimoni públic i privat, d’aquesta manera evitareu que l’activitat turística afecti negativament en el territori i interfereixi en el dia a dia dels seus residents.

  -Durant la vostra estada, feu ús del comerç de proximitat i compreu producte local, d’aquesta manera afavorireu l’economia local i contribuireu a fer que els beneficis econòmics que genera l’activitat turística es quedin en el mateix territori.

  Tingueu cura de les vostres pertinences, especialment enmig d’aglomeracions (espais molt visitats, bars i terrasses, platges, etc.). Porteu sempre la bossa tancada i eviteu portar objectes de valor a les butxaques.

  -En cas de robatoris, accidents, agressions, incendis o emergències mèdiques, truqueu al telèfon d’emergència 112.

   

  Si teniu previst realitzar activitats a l’aire lliure…

  -Informeu-vos sempre de les condicions meteorològiques i, si són dolentes, renuncieu a l’activitat. Trobareu informació sobre el temps previst al Baix Empordà al portal meteocat.cat.

  -Utilitzeu el calçat i la vestimenta adequada, adaptada sempre al terreny i al tipus d’activitat que es vagi a realitzar.

  -En qualsevol època de l’any, però especialment en els mesos més calorosos, cal protegir-se de l’exposició solar. Utilitzar crema solar (mínim 15 SPF), fer ús de gorres, barrets i ulleres de sol, així com mantenir-se hidratats, us evitarà patir insolacions i cremades.

  -En cas de forts episodis de vent, i sobretot si us heu de desplaçar, feu-ho amb precaució per evitar trobar obstacles a la via i aneu amb compte amb el mobiliari urbà. En cas d’estar al litoral, no us apropeu a esculleres, espigons ni passejos marítims, ja que hi ha perill de fort onatge.

  -En cas de fortes pluges, eviteu certes zones com rius, torrents, rieres i rierols, ja que existeix el perill de desbordaments d’aigua i d’inundacions.

  -Tingueu cura del medi ambient, no tireu deixalles i respecteu el patrimoni natural del territori, d’aquesta manera contribuireu a la seva preservació per a les generacions futures.

  COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS: