Vés al contingut

24h a Pals

Si hi ha un municipi que fusiona els encants de l’Empordà, aquest és Pals. Passar-hi una jornada és un regal pels sentits.

Té un dels recintes gòtics emmurallats més ben conservats de la comarca; una extensa platja on passejar, nedar, practicar esports nàutics o simplement relaxar-se al sol. De ran de mar pugem al Quermany, un turó amb dos cims on s’amaguen antigues mines, restes de canteres i vells camins que es deixen passejar per admirar el seu paisatge.

A la primavera tenim, inundats de bellesa, els miralls  de l’arrossar que formen part del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, on es cultiven els millors arrossos del país.

De Pals no es pot marxar sense degustar-ne el seu producte més essencial: l’arròs; ja sigui tradicional a la cassola o d’avantguarda, doncs n’hi ha per a tots els gustos i tots d’extraordinària qualitat.

#visitpals #inpals #arrosdepals #pnbaixter #platjadepals

 • vista aèria de Pals dalt d'un turó amb el Montgrí de fons

  Foto: Ajuntament de Pals

  Parc Natural: arrossars i Basses d’Es Coll

  Us proposem iniciar aquesta estada coneixent l’arrossar i el seu paisatge fins a arribar a la platja.

  El Baix Ter acull gran quantitat d’espècies protegides, tant de flora com de fauna. Passejar-hi a peu, en bicicleta, en Segway, o en trenet ens obre les portes a conèixer de prop el cultiu de l’arròs. En trenet, podreu visitar l’antic molí: un espai museïtzat on es mostra als visitants el procés de blanqueig de l’arròs. La llengua d’aigua de l’arrossar, els escòrrecs, recs i rieres, llacunes i aiguamolls són elements molt importants pels  petits mamífers, rosegadors, aus de tota mena, especialment rapinyaires, aquàtiques i migratòries; és per això que aquest espai és interessant a qualsevol època de l’any, a l’hivern l’activitat és més baixa, però cada vegada més trobem colònies d’aus migratòries com les cigonyes que allarguen la seva estada.

 • vista aèria de Pals dalt d'un turó amb el Montgrí de fons

  Foto: Ajuntament de Pals

  La Platja

  Enllacem els arrossars amb la platja del Grau per les Basses d’en Coll, i resseguim la costa per un caminet compactat rere les formacions dunars.

  Les dunes tenen un front de vegetació escassa, una cresta rica en plantes psammòfiles, algunes de floració espectacular i la rereduna amb canyís i vegetació ruderal.  Són també zona de nidificació d’aus aquàtiques d’entre les que destaquem el Corriol Camanegre, au migratòria amenaçada degut a la degradació de les platges. Aquestes dunes estan protegides i una tanca de fusta i corda en el seu perímetre en  regula els accessos a la platja.

  A la Platja de Pals, s’hi poden practicar esports nàutics tot l’any com el surf, windsurf, paddle surf i kitesurf d’octubre a maig. Forma part de la xarxa Vies Braves per a nedadors, triatletes i swimrunners per a nedar amb tota seguretat. És una platja on es pot gaudir també del bany lúdic, parar el sol o relaxar-se amb el vaivé de les onades.

  Pels aficionats al Golf, a la Platja de Pals hi trobareu també el primer Club de Golf de la Costa Brava. Parlem de la Platja de Pals de manera general tot i que tradicionalment sempre se n’han distingit dos sectors. Així doncs podem parlar de la platja del Grau i de la platja Gran de Pals.

 • vista aèria de Pals dalt d'un turó amb el Montgrí de fons

  Foto: Ajuntament de Pals

  Una deliciosa gastronomia

  Hem travessat de nord a sud la platja i la gana es comença a fer sentir. A Pals, la gastronomia és un pilar fonamental. En destaquem els arrossos sense oblidar, però, altres productes de proximitat i de temporada com son els bolets o l’angula, entre d’altres.

  La Campanya Gastronòmica de la Cuina de l’Arròs és una de les més antigues de l’Empordà i ofereix als visitants l’oportunitat de degustar l’arròs cuinat de manera molt diversa: en aperitius inflats, com a plat principal sec, melós o caldós, també com a postres ja sigui tradicional amb llet, gelat o en bombons d’arròs inflat.

  Pals té una ampla oferta restauradora que obre les portes als visitants, els quals podran gaudir des d’un menú diari fins a un menú gastronòmic amb la certesa que en tots ells hi trobaran una acurada qualitat.

 • vista aèria de Pals dalt d'un turó amb el Montgrí de fons

  Foto: Ajuntament de Pals

  El recinte gòtic

  Havent dinat proposem un passeig pausat pel recinte emmurallat. Perdre’s en el temps pels seus carrers empedrats, visitar l’església de Sant Pere d’estil gòtic, que deixa entreveure elements romànics del temple anterior, tant a la façana com a l’interior, i de posteriors, com el campanar o la portalada barroca. Pujar dalt de la majestuosa Torre de les Hores, de planta circular, de 15m d’alçada i datada del S. XII; és la torre romànica més ben conservada de l’Empordà i que ofereix unes vistes panoràmiques esplèndides: el Quermany, els arrossars, la platja, les illes Medes, el Montgrí, les Gavarres i els Pirineus d’on destaca el Canigó. A l’hivern és oberta els caps de setmana i festius de 10.30 h a 14.30 h i de 15.00 h a 18.00 h.  A l’estiu és oberta de 10.30h a 14 h i de 17 h a 20 h. És tancada dilluns tot el dia i dimarts al matí. Des de la torre podreu gaudir d’una magnífica posta de sol.

  El dia cau i el passeig a la tènue llum dels fanals, ens mostra el Pals càlid i romàntic que deixa l’empremta dels pobles amb encant.

 • vista aèria de Pals dalt d'un turó amb el Montgrí de fons

  Foto: Ajuntament de Pals

  Pals és sempre una proposta encertada

  Passar el dia a Pals és sempre una proposta encertada, totes les activitats proposades es poden gaudir durant tot l’any, però volem també destacar activitats puntuals: les visites guiades a peu i en trenet de Sant Jordi, el Planta’t a Pals al juny, la Nit d’Espelmes l’últim dissabte de juliol, les visites guiades de l’estiu al juliol i agost, la fira Vi a Pals la segona quinzena d’agost, la Sega Tradicional de l’Arròs i la visita guiada inclosa dins de les Visites guiades dels Espais Medievals de l’Empordà a l’octubre, les Nits de Por a Pals de Tots Sants i per les festes de Nadal el Pessebre Vivent.

  Si la vostra visita coincideix amb alguna d’aquestes activitats farà que la vostra estada a Pals sigui realment inoblidable.

Més informació:

Proposta elaborada per l’Oficina de Turisme de Pals

Oficina de Turisme de Pals

C/Hospital, 22
17256 Pals
Tel. +34 972 63 73 80
info@pals.cat
www.visitpals.com

COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS: