Vés al contingut

24h a Palamós

Palamós és una població costanera de la comarca del Baix Empordà que inclou les cales de de S'Alguer, Cala Margarida, Castell, La Fosca i els nuclis de Sant Joan de Palamós i Vila-romà. Està situat en un paratge fantàstic, entre les Gavarres, la plana de l'Aubí i el mar Mediterrani.

Palamós té -sempre ha tingut i tindrà- el Mar com a referent de la seva pròpia existència com a poble. La pesca, les barques, les platges, els vents, la gastronomia… tot a Palamós porta el segell, l’aroma i el color del Mar.

El municipi de Palamós té 2 àrees d'Espai d'Interès Natural (EIN): l'EIN de “Les Gavarres”, on se situa bona part del patrimoni històric, cultural i etnològic de Palamós, i l'EIN de “Castell – Cap Roig”,  on, a part d'elements patrimonials, hi ha un magnífic tram de costa digne de visitar-se. En els 2 àmbits trobem una important xarxa de senders per fer rutes i itineraris tant a peu com en bicicleta.

Pel que fa al patrimoni cal destacar l'església de Santa Maria i el barri del Pedró, l'ermita de Bell-lloc, l'església de Santa Eugènia de Vila-romà i la capella del Carme. Així com ho és el Museu de la Pesca, espai indispensable per a conèixer els orígens pesquers de la població empordanesa.

 • vista de la façana litoral de Palamós amb l'església al fons i amb barques de pesca i d'oci amarrades al port a primer pla

  Foto: Ajuntament de Palamós

  Descobrint el paisatge natural de Palamós

  Per començar el dia us plantegem dues maneres ben diferents per descobrir el paisatge natural de Palamós.

  Per una banda, us recomanem descobrir a peu els secrets que guarda el front de mar de Palamós. Des del mateix passeig marítim comença una ruta, el Camí de Ronda, que tot vorejant la costa, arriba fins a Calella de Palafrugell. Pel camí, s’hi troben cales, platges, vestigis del passat de Palamós (poblat ibèric de castell), i l’Espai Natural de Castell-Cap Roig, una veritable fortalesa natural difícil de contemplar en el conjunt del litoral català. Aquest recorregut enllaça amb la xarxa de senders (370km) i la xarxa de cicloturisme (250km) del Baix Empordà, per a poder combinar la costa amb l’interior d’aquesta espectacular comarca.

  Però també podeu gaudir de la natura mitjançant la pràctica de tot tipus d’activitats  nàutiques per a totes les edats i nivells d’experiència: Submarinisme, Caiac, lloguer d’embarcacions, vela, catamarà vela lleugera, ski-bus, snorkelling, trimarà vela , windsurf, excursions marítimes etc…

 • vista de la façana litoral de Palamós amb l'església al fons i amb barques de pesca i d'oci amarrades al port a primer pla

  Foto: Javi Cabrera. Arxiu Imatges PTCBG-49

  Els sabors de Palamós

  L’Empordà, enclavament estratègic i amb una cultura gastronòmica reconeguda i prestigiada internacionalment, ofereix una terra afable i particular, ubicada de manera privilegiada per a l’elaboració de vins de qualitat.

  A mig matí us convidem a descobrir els cellers de la Denominació d’Origen Empordà, que ofereixen la possibilitat de conèixer les seves instal·lacions i degustar alguns dels millors vins de la contrada.

  Per reposar unes hores, els més de 70 restaurants de Palamós us proposen una extensa i variada cuina que us permetrà trobar menjar per a tots els gustos, ja sigui cuina innovadora, plats tradicionals de l’àvia o la genuïna cuina dels pescadors.

 • vista de la façana litoral de Palamós amb l'església al fons i amb barques de pesca i d'oci amarrades al port a primer pla

  Foto: O. Oliu. Museu de la Pesca

  Els fruits de la mar

  A partir de les quatre de la tarda, el port de Palamós és ideal per veure com torna la flota d’arrossegament i fer la visita guiada a la subhasta del peix des del mirador de la subhasta i el Centre d’Interpretació de la pesca i passejar per la llotja. Finalitzant la visita al Museu de la Pesca, fent un recorregut pel passat, present i futur de la pesca marítima a la Costa Brava.

  Es pot completar la visita a l’Espai del Peix, per conèixer les característiques, la cuina i la gastronomia dels productes que s’han vist subhastar pocs moments abans.

 • vista de la façana litoral de Palamós amb l'església al fons i amb barques de pesca i d'oci amarrades al port a primer pla

  Foto: Ajuntament de Palamós

  El casc antic i la posta de sol

  Per acabar el dia, podeu perdre-us pel casc antic i gaudir de vistes panoràmiques des dels diversos miradors de la vila, dels quals podreu gaudir de una màgica posta de sol.

  La recompensa del dia us espera sopant vora del mar alguns dels seus productes que hem vist arribar a la tarda al port o el producte estrella, la gamba de Palamós. Si no us voleu entaular, podeu fer una ruta de tapes per les diferents tavernes del nucli antic.

Més informació:

Proposta elaborada per l’Oficina de Turisme de Palamós

Oficina de Turisme de Palamós

Passeig del mar, s/n

17230 Palamós

Tel. +34 972 600 550

oficinadeturisme@palamos.cat

http://www.visitpalamos.cat

COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS: