Vés al contingut

La Ruta de l’Arròs

 • Façana del molí de l'Arròs de Pals

  Una experiència de natura per a totes les edats, per conèixer el cicle de l’arròs des des de la sembra fins a la collita de manera molt didàctica. Activitat familiar i cultural.

  Iniciem la ruta des del casc antic de Pals, on es troba la parada del tren. El trajecte que ens porta cap al molí, dura uns 20 minuts, i transcorre per la zona de les granges de Pals i per camps de cultiu típics de la plana de l’Empordà.

  El tren fa una parada al Molí de Pals, on es coneix la història de l’edifici del qual s’han trobat textos relacionats amb l’arròs de l’any 1452. Posteriorment visitem les instal·lacions on es fabricava electricitat a principis del s.XX, i ens dirigim cap a la sala del molí vell. Aquí el visitant pot observar amb maquinària de mostreig quin és el procés de blanqueig de l’arròs. Posteriorment, donem l’opció al visitant de comprar algun paquet d’arròs i realitzem una degustació de cervesa fabricada amb arròs del Molí, l’Arrossa.

  Per concloure la visita iniciem el retorn pel bell mig dels camps d’arròs fins al poble de Pals. Envoltats de natura, animals, i ocells, que fan vida en aquest entorn inclòs dins el Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i el Baix Ter, grans i petits gaudeixen d’aquesta sortida cultural i familiar

  Més informació:

  El Xiulet de Pals 

  Localització:
  Pàquing d’autocars, Carrer de l’Abeurador, Pals 17256.
  Durada:
  2 hores aprox.
  Activitats i serveis que s’inclouen:
  Inclou trajecte en tren, visita guiada durant el trajecte i al molí, tast de cervesa artesanal feta a base d’arròs, retorn en tren fins al punt de partida.
  Activitats i serveis que NO s’inclouen:
  Es pot comprar arròs al molí.
  Preu:
  12 euros adults  / Nens fins a 12 anys 6 euros  / Gratuït infants de 0 – 2 anys.
  Correu electrònic / telèfon per dur a terme la reserves:
  Reserves directament a www.elxiuletdepals.com

  COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS: