Vés al contingut

Enoturisme i visites guiades

 • camp de vinyes

  ENOTURISME

  El Baix Empordà ofereix dos tipologies d’enoturisme: els vins de la Denominació d’Origen Empordà i els vins de pagès. Totes dues tipologies ofereixen visites guiades per a poder descobrir el procés d’elaboració del vi i tota la seva essència. Descobreix-les!
  Denominació d’Origen Empordà

  Vi de gran qualitat. Les varietats negres principals són la carinyena o samsó, que constitueix la base de la viticultura empordanesa juntament amb la garnatxa negra (anomenada a la zona lledoner). Aquestes varietats tradicionals es complementen amb noves varietats que es van introduint, principalment l’ull de llebre, el cabernet sauvignon, el merlot i el sirà, entre d’altres.

  Pel que fa a les varietats viníferes blanques dominants són la garnatxa blanca i roja i el macabeu. En molta menor proporció trobem el moscatell, el tradicional xarel·lo i, de nova implantació, el chardonnay, sauvignon blanc i gewurztraminer.

  Molts cellers són visitables, i la qualitat dels seus vins es veu reconeguda any rere any per diversos premis i distincions i pel propi reglament de la denominació d’origen. Molts d’ells estan adherits a la Ruta del Vi DO Empordà, ruta que promou l’enoturisme a l’Empordà.

  També podeu descobrir els cellers visitables gràcies a la publicació Rutes enoturístiques de l’Empordà, publicació que us proposa tres rutes per gaudir de l’enoturisme a l’Empordà.

  Vins de pagès a Calonge

  Els cellers dels masos i les cases de pagès ens mostren que es continua fent el vi de manera tradicional com s’ha fet segle rere segle. Aquests masos ens apropen a un estil de vida que sembla que desaparegui, però que  es conserva i s’aferra al futur. En un entorn familiar es treballa el camp, la vinya, es fa el vi i també es ven directament als visitants. Es tracta d’un vi que conserva el gust del temps, que s’aparta dels vins comercials per mantenir-se com sempre, com el vi de pagès.

  Més informació a www.calonge-santantoni.com.

  VISITES GUIADES

  Al Baix Empordà no només podeu degustar els productes típics, sinó que també podeu ser partícips del seu procés d’elaboració a través de visites guiades o tallers dels productes següents: arròs de Pals, gamba de Palamós, productes d’horta, vi, oli, formatges i recuit.

  Més informació a la publicació Producte local amb identitat. Visites guiades tot l’any.

  Més informació:

  Consell Comarcal del Baix Empordà

  C/Tarongers, 12

  17100 La Bisbal d’Empordà

  T +34 972 64 23 10

  turisme@baixemporda.cat

  www.visitemporda.com

  COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS: