Vés al contingut

Pobles medievals

Recorrent les vies que travessen el territori empordanès, aquí i allà es divisen campanars, torres, fragments de muralla... Són alguns dels elements característics dels pobles medievals que s’escampen entre els conreus i els boscatges del Baix Empordà.
Les pedres centenàries d’aquestes viles preserven el llegat de la comarca i són el testimoni d’una manera de viure en connexió amb el paisatge que s’ha mantingut fins avui.

  • poble de Palau-sator. Camp a primer pla de color groc, poble i darrera el Montgrí

    Dividides entre els comtats d’Empúries i de Girona, les terres del que avui anomenem Baix Empordà van veure com, durant l’edat mitjana, s’aixecaven pobles, castells i edificis religiosos. El pes de l’església i l’estructura social, dividida en estaments, van configurar la fesomia dels pobles.

    “L’arquitectura romànica serà eminentment religiosa, i en destaquen les esglésies i els monestirs”. Una passejada pel romànic de l’Empordà, obra col·lectiva, 2001.

  • poble de Palau-sator. Camp a primer pla de color groc, poble i darrera el Montgrí

    El patrimoni medieval és, sens dubte, un dels grans atractius del Baix Empordà. El bon estat de conservació de molts edificis i monuments, així com el manteniment de l’estructura dels pobles –carrerons empedrats estrets, de traçat irregular–, els donen un caràcter de museu a l’aire lliure.

    Un passeig per aquests nuclis permet apreciar la bellesa austera de les construccions romàniques i copsar les aportacions d’estils posteriors. El silenci que hi regna acull els visitants i convida a prendre’s la vida sense pressa, observant els indicis del pas del temps en façanes, capitells i porxades.

    Pals, Peratallada, Palau-sator o Monells són alguns dels nuclis medievals més coneguts de la comarca, però n’hi ha més. Descobriu-los a peu, en bicicleta o en cotxe. Una bona opció és seguir la ruta en cotxe dels pobles medievals

COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS: