Vés al contingut

24h a la Bisbal d'Empordà

Si algú pensa en ceràmica, la Bisbal és la vostra destinació! La nostra proposta de “què fer a la Bisbal d’Empordà” en 24h està pensada per desxifrar el secret que amaga una ciutat amb caràcter!

La Bisbal d’Empordà es situa en un entorn privilegiat al bell mig de la plana Empordanesa. Es troba envoltada pel massís de les Gavarres i per un paisatge farcit de poblets petits amb molt d’encant. A més, és propera als grans centres turístics de la Costa Brava i a la ciutat de Girona.

 • vista aèrea de la bisbal d'Empordà, destaquen el castell i la seva església.

  Foto: Niel. Ajuntament de la Bisbal

  Ceràmica

  Sent la ceràmica el distintiu de la Bisbal, us suggerim un itinerari que comença pel carrer de l’Aigüeta, un dels eixos comercials, on hi trobareu una alta concentració de botigues de ceràmica de la Bisbal amb ceràmica i artesania d’aquí, però també d’altres parts del món. Si busqueu quelcom allà, ho trobareu. De ben segur!

  Cal destacar que també hi ha la possibilitat de visitar un obrador de ceràmica. Per fer-ho, cal adreçar-se a l’oficina de turisme local (Tel. 972 64 55 00), la qual podrà gestionar amb l’obrador pertinent la visita segons la seva disponibilitat, així per fer-ho quadrar, prèviament, amb el dia de la vostra visita!

 • vista aèrea de la bisbal d'Empordà, destaquen el castell i la seva església.

  Foto: Lluís de Miguel. Ajuntament de la Bisbal

  Nucli antic

  Per continuar amb la visita, us proposem descobrir el nucli antic de la Bisbal, popularment anomenat la Vila, que forma un petit laberint de carrerons i placetes, del qual el centre és la plaça Major, presidida per l’església parroquial de Santa Maria. Hi destaca sobretot el Castell-Palau (s. XI-XII) dels Bisbes de Girona, una obra arquitectònica del Romànic Civil Català, digna a ser visitada!

  I perquè us resulti còmode realitzar aquesta visita, l’oficina de turisme disposa d’una mapa amb una proposta de recorregut.

 • vista aèrea de la bisbal d'Empordà, destaquen el castell i la seva església.

  Foto: Jordi Rafel. Ajuntament de la Bisbal

  Gust bisbalenc

  Gaudir del plaer de la Bisbal és també gaudir de la seva gastronomia. Us proposem fer una aturada per a gaudir d’un bon menú o unes bones tapes en un dels nostres establiments locals que la majoria dels quals es dediquen a la cuina casolana, empordanesa, de mercat, feta amb productes de la terra, però també hi ha establiments de cuina innovadora i creativa.

  D’altra banda, podeu aprofitar per comprar o simplement passejar pel centre històric o per les Voltes (l’eix comercial que concentra el comerç de proximitat) tot descobrint els productes que cada establiment ofereix.

 • vista aèrea de la bisbal d'Empordà, destaquen el castell i la seva església.

  Foto: Ricard Vaqué. Ajuntament de la Bisbal

  Ciutat d’antiquaris

  Després d’un bon dinar, la proposta de visita també es pot enfocar cap al sector de les antiguitats, sector que aporta molt de prestigi a la ciutat, ja que l’encant de restaurar i recuperar mobles va fer que la Bisbal i les rodalies s’hi obrissin nombrosos establiments especialitzats en la venda i restauració d’antiguitats i objectes de brocanteria… Un fet que ha convertit la Bisbal d’Empordà en ciutat d’antiquaris……Val la pena fer-hi una ullada!

 • vista aèrea de la bisbal d'Empordà, destaquen el castell i la seva església.

  Foto: Peces_ Fons Fotogràfic - Terracotta. Ajuntament de la Bisbal

  El Terracotta Museu

  Us suggerim continuar amb una visita al Terracota Museu, un dels museus de ceràmica més importants del país. Situat en una antiga fàbrica de ceràmica, té com a finalitat donar a conèixer la importància de la indústria ceràmica a la Bisbal. Si esteu interessats en l’art de la ceràmica, no podeu deixar de visitar aquest museu.

 • vista aèrea de la bisbal d'Empordà, destaquen el castell i la seva església.

  Foto: Ricard Corví. Ajuntament de la Bisbal

  Llogaret Castell d’Empordà

  Dins del mateix terme de la Bisbal hi trobareu el Castell d’Empordà, poblet que disposa d’un castell avui dia convertit en hotel i restaurant. Així, us animem a descobrir aquest llogaret des de fora i gaudir de vistes panoràmiques des del seu mirador!

  Si encara us bé de gust caminar més, també pertany al terme de la Bisbal el llogarret de Sant Pol, que compta amb una església romànica.

 • vista aèrea de la bisbal d'Empordà, destaquen el castell i la seva església.

  Foto: Lluïsa Petit. Ajuntament de la Bisbal

  Fer un tastet dolç

  Per rematar la visita, us recomanem assaborir els productes artesanals de pastisseria, tradicionalment reconeguts a la comarca i que esdevenen una senya d’identitat de la ciutat: el Bisbalenc, el Rus, el càntir o les galetes.

  Si us planifiqueu una visita a la Bisbal la podeu fer coincidir amb el mercat setmanal dels divendres, celebrat al Nucli Antic des de 1322!

   

Més informació:

Proposta elaborada per l’Oficina de Turisme de la Bisbal d’Empordà

Oficina de Turisme de la Bisbal d’Empordà

Edifici Torre Maria

C. Aigüeta, 17

17100 La Bisbal d’Empordà

Tel.  +34 972 64 55 00

turisme@labisbal.cat

http://www.visitlabisbal.cat

COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS: