Data : Població : Tipus activitat :
Museus i Col·leccions del Baix Empordà :
Presentació del llibre París, Madrid, New-York. Les ciutats de lluny de Josep Pla
Categories Museus i col·leccions del Baix Empordà
Data 22/03/2019
Horari 19:00
Població Palafrugell
Lloc de realització Fundació Josep Pla
Web veure enllaç
Inscripcions
Preu
Organitza Fundació Josep Pla
Contacte info@fundaciojoseppla.cat - 972305577
Ens plau convidar-vos a la presentació del llibre París, Madrid, New-York. Les ciutats de lluny de Josep Pla d’Antoni Martí Monterde (Professou UB), Premi Octubre Joan Fuster d’Assaig 2018, que tindrà lloc el proper divendres, 22 de març a les 19:00 a la Fundació Josep Pla. Hi intervindran Xavier Pla (Càtedra Josep Pla), Edicions 3 i 4 i Albert Gómez (Fundació Josep Pla).
Josep Pla, cuina i paisatge a Pals
Categories Visites i rutes guiades Museus i col·leccions del Baix Empordà
Data 30/03/2019
Horari 12:00
Població Palafrugell
Lloc de realització Fundació Josep Pla
Web veure enllaç
Inscripcions
Preu 32 €
Organitza Fundació Josep Pla
Contacte info@fundaciojoseppla.cat - 972305577
Ruta Josep Pla a Pals i dinar de cuina tradicional empordanesa de qualitat al restaurant Ca la Montse de Llofriu. Lloc de trobada: Oficina de Turisme de Pals, Plaça Major, 7 Ruta: 8 €; TR3SC i altres descomptes: 4 € Ruta i dinar: 32 €: TR3SC i altres descomptes: 26 € Cal reserva al 972 30 55 77 i info@fundaciojoseppla.cat Trobareu més informació a www.fundaciojoseppla.cat Deixeu-vos perdre pel nucli antic de Pals i descobriu les millors vistes de l’Empordà segons Josep Pla.
La Processó de Verges
Categories Festes religioses
Data 18/04/2019
Horari 22.00 a 02.30
Població Verges
Lloc de realització Verges
Web veure enllaç
Inscripcions
Preu 18 € / gratuït
Organitza Associació de La Processó de Verges
Contacte info@laprocesso.cat - 972780974
17.00 h Desfilada de les Manages (soldats romans) 22.00 h Representació del Misteri a la plaça 25.00 h La Processó pels carrers. La Processó de Verges Dijous Sant. La Processó de Verges és la representació teatral de la vida i passió de Jesucrist. Els actes comencen a la tarda amb una desfi lada de les Manages (soldats romans) que fan un recorregut per anar a buscar les imatges a diferents punts del poble i les acompanyen en formació fi ns a l’església. El marc propi de la Processó de Verges és l’entramat urbà de la població; el casc històric medieval facilita l’ambientació de la festa, i s’aprofi ta l’espai escènic de la plaça Major i el decorat natural de les muralles i torres de fortifi cació de la vila medieval. La Processó dels petits. El dissabte de Setmana Santa, durant la tarda, els petits del poble porten a terme la mateixa representació que el dijous, però a petita escala. El poble s’omple de gent que ho celebra amb el mateix entusiasme que el Dijous Sant. La Dansa de la Mort Dijous Sant. És un quadre amb molta simbologia de característiques ancestrals i úniques, integrat dins la Processó de Verges. Actualment, la componen deu personatges. El cos principal del grup l’integren la Dalla, capdanser del grup, amb una dalla amb la inscripció “Nemini Parco”; la Bandera és el portador d’una bandera negra amb la inscripció “lo temps es breu”. Els Platets, dos esquelets infants que porten un platet amb cendra i el Rellotge, un altre esquelet infant que porta un antic rellotge sense busques. Ballen al so d’un tabal col·locats en forma de creu i amb un seguici de quatre personatges més, els quals, amb torxes, il·luminen el quadre i hi aporten l’aire tètric que hi dóna sentit.  
Vides privades. Històries compartides. El fons fotogràfic de la família Mascort (1860-1960
Categories Exposicions temporals Museus i col·leccions del Baix Empordà
Data del 24/11/2018 al 22/04/2019
Horari Dilluns, dissabte, diumenge i festius: d’11 a 13:30h, Divendres i dissabte: de 16:30 a 20h
Població Torroella de Montgrí-L'Estartit
Lloc de realització Casa Galibern - Fundació Mascort
Web veure enllaç
Inscripcions
Preu Gratuït
Organitza Fundació Mascort
Contacte info@fundaciomascort.com -
Vides privades. Històries compartides. El fons fotogràfic de la família Mascort (1860-1960) posa a la disposició delpúblic una part del seu arxiu fotogràfic familiar, de gran abast geogràfic i cronològic, on hi ha representats fotògrafs nacionals i internacionals. L’exposició i el catàleg permeten resseguir importants aspectes de la història de la fotografia i posen en valor la importància dels fons familiars com a font de coneixement per a la història, els costums i els valors de la societat en diferents èpoques.
XVI Fira de les herbes de Peratallada
Categories Fires i mercats
Data 28/04/2019
Horari de 10h00 a 20h00
Població Forallac
Lloc de realització Peratallada
Web veure enllaç
Inscripcions
Preu Gratuït
Organitza Ajuntament de Forallac
Contacte turisme@forallac.cat - 972645522
A través d’aquesta fira es pretén donar a conèixer la gran varietat d’herbes que existeixen i el seu ampli ventall d’aplicacions, per la qual cosa la mostra té una marcat caràcter didàctic i pedagògic.  Els visitants poden trobar durant tot el dia parades artesanes especialitzades on poden comprar tot tipus d’herbes fresques i seques, plantes medicinals i derivats ungüents, salses, pans, licors. També s’organitzen activitats paral·leles, com tallers de descoberta de l'entorn, xerrades i exposicions. Des de l’Ajuntament de Forallaces va considerar que el món de les herbes està estretament lligat amb la història, la naturalesa i les tradicions, aspectes que encaixen a la perfecció amb el tipus d’imatge que es vol projectar de Peratallada i Forallac. La tradicional fira de Peratallada es va convertir partir de l'any 2004 en una mostra monogràfica dedicada al món de les herbes. L’objectiu era diferenciar-la de la resta de fires que se celebren per la zona i oferir una proposta amb valor afegit de cara al visitant.
Les matemàtiques i la vida. El dia a dia més enllà de les fórmules
Categories Exposicions temporals
Data del 16/02/2019 al 28/04/2019
Horari de 10 a 13h i de 16 a 19h
Població Palafrugell
Lloc de realització Museu del Suro
Web veure enllaç
Inscripcions 972307825
Preu Gratuït
Organitza Museu del Suro
Contacte info@museudelsuro.cat - 972307825
Inauguració dissabte 16 de febrer a les 19.00 h. Exposició oberta al públic fins al 28 d’abril del 2019. Entrada lliure. Us heu adonat que cada dia i a tothora, des que ens despertem fins que ens n’anem a dormir, les matemàtiques són al nostre voltant?  Sona el despertador, sintonitzem la ràdio o el televisor, ens aturem al semàfor, consultem el GPS, responem al mòbil, llegim el correu electrònic, anem a comprar... Dia a dia, més enllà de les fórmules, a casa, al carrer o en la natura, les matemàtiques hi són presents. L’exposició intenta presentar el lligam entre les matemàtiques i la vida quotidiana d’una manera atractiva i entenedora pel públic no especialitzat, parlant-ne amb un llenguatge natural i proper a la gent del carrer. És per això que, a l’entorn de l’exposició, hi haurà una programació específica: - Formació per a docents. - Activitats dirigides a centres educatius de primària, secundària i batxillerat. - Activitats de caire familiar. La mostra vol trencar l’estigma de matèria difícil i allunyada de la realitat, oferint-les de manera lúdica i variada, i donant peu a nous aprenentatges. A través de plafons expositius, objectes reals del dia a dia, ordinadors interactius, pantalles audiovisuals i objectes manipulables, el visitant pot fer-se preguntes i trobar algunes respostes, descobrir, reflexionar i deixar-se sorprendre pel sentit comú de les matemàtiques. Aquesta exposició ha estat produïda per la Universitat Politècnica de Catalunya i promoguda pel Museu del Suro i pel Centre Municipal d’Educació de Palafrugell. Horari: De dimarts a divendres de 10.00 a 13.00 h i de 16.00 a 19.00 h Dissabtes de 10.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 h Diumenges i festius de 10.00 a 14.00 h
Exposició temporal "Professors de Solitud"
Categories Museus i col·leccions del Baix Empordà
Data del 04/08/2018 al 05/05/2019
Horari 10:00
Població Palafrugell
Lloc de realització Fundació Josep Pla
Web veure enllaç
Inscripcions
Preu
Organitza Fundació Josep Pla
Contacte info@fundaciojoseppla.cat - 972305577
Exposició temporal "Professors de Solitud. J. Esquirol, fotògraf – J. Pla, escriptor". L'exposició s'emmarca dins la X Biennal de Fotografia Xavier Miserachs. “Em glorio de tenir alguns bons amics entre la població pescadora de l'Escala: els vaig conèixer tots a les cales, a l'ombra fresca de llurs tendes, davant el fogó de foc de llenya de pi, on es guisava una perfumada olla de peix. Ells van ésser els meus professors de solitud i els qui m'ensenyaren a comprendre que en aquesta vida, on tots els dies són iguals, tant li fa que bufi el garbí com el gregal, el xaloc com la tramuntana.” Josep Pla. Costa Brava dins Tres guies. OC XXX, p. 226-227
RUTES GUIADES SENDERISME ABRIL-JUNY 2019
Categories Visites i rutes guiades
Data del 07/04/2019 al 29/06/2019
Horari 09.00h
Població Santa Cristina d'Aro
Lloc de realització Santa Cristina d'Aro
Web veure enllaç
Inscripcions oficinaturisme@santacristina.cat
Preu Gratuït
Organitza Turisme Santa Cristina
Contacte oficinaturisme@santacristina.cat -
Santa Cristina d'Aro té un entorn privilegiat ideal per passejar, fer sortides a peu i amb bicicleta. Us oferim una sèrie de sortides en grup guiades durant la temporada. Activitat gratuïta. Cal fer reserva prèvia per poder participar a cadascuna de les sortides. Grups Reduïts a 25 persones. Per ampliar informació podeu adreçar correu electrònic a: oficinaturisme@santacristina.cat

Passos a seguir

  • Descarrega't la guia en PDF.
  • Pots descarregar un PDF amb totes les activitats.
  • O pots fer-te una guia personalitzada, és molt senzill :
  • 1. Clica les activitats que t'interessen
  • 2. Veuràs que al peu de pàgina t'indica quines activitats has seleccionat.
  • 3. Si vols treure una activitat de la selecció només has de tornar a clicar.
  • 4. Clica a generar PDF i ja tindràs la teva guia personalitzada.
Descarrega't la guia PDF amb totes les activitats disponibles.
Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
turisme@baixemporda.cat